Module Gedrag

Gedragsverandering is complex. Mensen zijn irrationeel, maken onbewuste keuzes en kijken erg naar wat anderen doen. Hoe kom je dan tot een communicatiestrategie om gedragsdoelstellingen te halen? In de meerdaagse module van vijf ochtenden leer je hoe je met communicatie kunnen bijdragen aan gedragsverandering.

Aan de hand van het instrument CASI ga je een eigen gedragsvraagstuk grondig analyseren,  je inleven in de doelgroep en de inzichten uit de wetenschap benutten. Via deze online module leer je het CASI-instrument kennen en toepassen en kom je zelf tot een passende (communicatie)strategie voor een vraagstuk binnen jouw organisatie.

Voor wie

Voor communicatieprofessionals die werken aan gedragsvraagstukken.

Wanneer

28 januari, 11 februari, 4 en 18 maart, 1 april 2021 (telkens de ochtend van 9-13 uur) (VOL)

Als de training op vol staat, kan je je wel opgeven voor de wachtlijst. Ervaring leert dat er regelmatig mensen verhinderd zijn waardoor er een plek vrijkomt. Om op de wachtlijst te komen stuur je een mail naar academie@minaz.nl. Vermeld daarbij om welke training en welke data het gaat.

Waar

Deze training wordt op dit moment online aangeboden, in het kader van 'we werken zoveel mogelijk thuis'. Zodra het kan, komen we weer bij elkaar op locatie.

Kosten

€ 500

Studiebelasting

Vijf dagdelen

Thema's

We zeggen A en we doen B. We willen allemaal gezond leven en op tijd onze zaakjes regelen, toch komen we vaak niet verder dan voornemens. Waarom? Omdat mensen irrationeel handelen, deels onvoorspelbaar zijn en vaak onbewust gedrag vertonen. We doen het meeste op de automatische piloot en dat is één van de redenen waarom ons gedrag lastig te sturen is. Uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk logica zit in ons irrationele en onbewuste gedrag. Mensen zijn te sturen. Maar daarvoor heb je kennis nodig van hoe gedrag tot stand komt en van de werking van het brein. Kennis die belangrijk is voor het organiseren van effectieve communicatie. De training geeft inzichten vanuit de gedragseconomie, sociale psychologie en neurowetenschappen. En ervaringen uit de praktijk. Je past deze toe op je eigen praktijksituatie.

Na afloop van de training

  • ben je op de hoogte van de belangrijkste inzichten op het gebied van gedragsverandering;
  • heb je kennisgemaakt met checklists en modellen die je kunnen helpen meer zicht te krijgen op gedrag en interventies om tot gewenst gedrag te komen;
  • heb je geleerd van voorbeelden uit de Rijksoverheid en van daarbuiten.

Werkvormen

  • Interactieve kennisoverdracht
  • Analyseren en leren van praktijkvoorbeelden
  • Oefenen met checklists en modellen
  • Oefenen met eigen casuïstiek

Inschrijven

Je kunt je voor deze module inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *