Vaktraining voor persvoorlichters

Helder en stevig in het contact met beleid en media

Hoe ga je om met de (Haagse) media? Wat is de rol van een persvoorlichter bij de Rijksoverheid? Wat komt er kijken bij het organiseren van een persconferentie en het begeleiden van de ambtelijke top?

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie
De training Perscontacten is bedoeld voor woordvoerders en persvoorlichters met enige ervaring (schaal 11/12).

NB. Deze training is dus niet bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op persvoorlichting of daar (vanuit een andere functie) meer over te weten willen komen.

Wanneer
Vanaf 17 september (VOL)
Als de training op vol staat, kan je je wel opgeven voor de wachtlijst. Ervaring leert dat er regelmatig mensen verhinderd zijn waardoor er een plek vrijkomt. Om op de wachtlijst te komen stuur je een mail naar academie@minaz.nl. Vermeld daarbij om welke training en welke data het gaat.

Waar
Deze training wordt op dit moment online aangeboden, in het kader van 'we werken zoveel mogelijk thuis'. Zodra het kan, komen we weer bij elkaar op locatie.

Kosten
€ 1.995,-

Studiebelasting
Vier dagen en een halve dag voorbereiding (leeswerk).

Kernthema’s
Wat is de rol van een persvoorlichter op een departement of bij een dienst? En wat is zijn relatie tot de (Haagse) politiek en de (Haagse) media? Wat komt er kijken bij het organiseren van een persconferentie en het begeleiden van een bewindspersoon bij externe optredens? Hoe bereid je een interview voor en maak je optimaal gebruik van sociale media? Op al deze vragen en meer wordt in deze vaktraining antwoord gegeven en krijg je van deskundigen handige tips om het vak persvoorlichter zo goed mogelijk uit te voeren.

Na afloop van de training

  • heb je meer kennis van de typische Haagse mediamores, mediacratie en de daarbij behorende professionele uitgangspunten;
  • ken je de praktische kneepjes van het organiseren van bijvoorbeeld persconferenties en externe optredens;
  • heb je een beeld van de manier waarop je de woordvoering kunt verbinden met andere communicatiedisciplines binnen je directie.

Docenten
De docenten zijn praktijkexperts, afkomstig uit de journalistiek, politiek en Rijksoverheid.

Inschrijven
Je kunt je aanmelden voor deze vaktraining door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Nadat je deelname is bevestigd, ontvang je een uitnodiging voor een 360 graden feedback scan. Deze wordt uitgevoerd als voorbereiding op de training.

Algemene voorwaarden
Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevendeverplicht *
Algemene Voorwaardenverplicht *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaringverplicht *