Vaktraining voor persvoorlichters

Helder en stevig in het contact met beleid en media

Hoe ga je om met de (Haagse) media? Wat is de rol van een persvoorlichter bij de Rijksoverheid? Wat komt er kijken bij het organiseren van een persconferentie en het begeleiden van de ambtelijke top?

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie
De training Perscontacten is bedoeld voor woordvoerders en persvoorlichters met enige ervaring (schaal 11/12).

NB. Deze training is dus niet bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op persvoorlichting of daar (vanuit een andere functie) meer over te weten willen komen.

Wanneer
9, 10, 16 en 17 maart 2020.

Kosten
€ 1.995,-

Studiebelasting
Vier dagen en een halve dag voorbereiding (leeswerk).

Kernthema’s
Wat is de rol van een persvoorlichter op een departement of bij een dienst? En wat is zijn relatie tot de (Haagse) politiek en de (Haagse) media? Wat komt er kijken bij het organiseren van een persconferentie en het begeleiden van een bewindspersoon bij externe optredens? Hoe bereid je een interview voor en maak je optimaal gebruik van sociale media? Op al deze vragen en meer wordt in deze vaktraining antwoord gegeven en krijg je van deskundigen handige tips om het vak persvoorlichter zo goed mogelijk uit te voeren.

Na afloop van de training

  • heb je meer kennis van de typische Haagse mediamores, mediacratie en de daarbij behorende professionele uitgangspunten;
  • ken je de praktische kneepjes van het organiseren van bijvoorbeeld persconferenties en externe optredens;
  • heb je een beeld van de manier waarop je de woordvoering kunt verbinden met andere communicatiedisciplines binnen je directie.

Docenten
De docenten zijn praktijkexperts, afkomstig uit de journalistiek, politiek en Rijksoverheid.

Inschrijven
Je kunt je aanmelden voor deze vaktraining door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Nadat je deelname is bevestigd, ontvang je een uitnodiging voor een 360 graden feedback scan. Deze wordt uitgevoerd als voorbereiding op de training.

Formulier Vaktraining voor Persvoorlichters VJ 2020

Leidinggevende *

Mijn leidinggevende heeft kennis genomen van mijn aanmelding voor deze training.

Algemene Voorwaarden *

Ik heb kennisgenomen van de Algemene Voorwaarden van de Academie

avg-nl

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken je gegevens voor de administratie van onze trainingen. Na afloop worden ze vernietigd. Mocht een training niet doorgaan of mocht je doordat de training vol zit op een wachtlijst komen, dan geven we aan wat de Academie voor Overheidscommunicatie met je gegevens doet.

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

Wij gebruiken je gegevens, met jouw toestemming, omdat wij anders niet in staat zijn contact met je te hebben, je organisatie een factuur te sturen en je uiteindelijk een certificaat te kunnen overhandigen.

Op welke manier worden uw gegevens verwerkt?

Wij gebruiken je gegevens om contact met je te hebben en om een factuur te kunnen sturen. De gegevens zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers van de Academie voor Overheidscommunicatie. Je gegevens worden niet met derden gedeeld.

Hoelang bewaren wij uw gegevens?

Zodra de training is afgerond en de factuur betaald is, zullen je gegevens uit onze systemen verwijderd worden.

Wat zijn uw rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *