Module Visuele Communicatie

Breng je boodschap over met beeld

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Hoe groot dit cliché ook is, beelden worden met de dag relevanter. Jongeren, laaggeletterden, maar ook voor wie lezen geen probleem is: allemaal zien we voortdurend foto’s, video’s en andere visuele middelen. Tel daarbij op dat ons brein beelden een stuk sneller en beter verwerkt dan taal: beeld kan communicatie veel effectiever maken. Alleen kan een beeld laten maken die jouw boodschap ondersteunt, ingewikkeld zijn.

Deze training is alleen toegankelijk voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Voor communicatieadviseurs, (beeld)redacteuren, speechschrijvers, woordvoerders en onderzoeksadviseurs die adviseren over beeld en verantwoordelijk zijn voor de realisatie ervan.

Wanneer

Data najaar 2022 volgen. Stuur een mail naar academie@minaz.nl als je een berichtje wil ontvangen als de data bekend zijn.

Waar

Deze training is een aantal dagen online en een aantal dagen fysiek op locatie in Den Haag.

Kosten

Volgen nog.

Studiebelasting

Bijeenkomsten en workshops wisselen elkaar wekelijks af in bovengenoemde periode. Leren door doen vormt het uitgangspunt. De voorbereidingstijd bedraagt naar verwachting gemiddeld 1 à 2 uur per week.

Thema's

Hoe bepaal je of een foto het beste middel is, of dat je toch beter een video kunt laten maken? Hoe kun je een beeldmaker zo duidelijk mogelijk briefen? Hoe zorg je ervoor dat diverse doelgroepen zich in je beeld  herkennen? En hoe houd je rekening met de kaders van de Rijkshuisstijl? Je krijgt de mogelijkheid om aan de hand van Design Thinking dieper in te gaan op een werkproces waarmee je aan een eigen casus werkt. We nodigen je uit om de thema’s diversiteit en inclusie daar expliciet in mee te nemen. 

Na afloop van de training

  • Weet je hoe je beeld kan inzetten om je boodschap over te brengen;
  • Kun je beeldgebruik afstemmen op verschillende doelgroepen;
  • Kun je een passende keuze maken uit visuele middelen;
  • Heb je inzicht in de realisatie van visuele middelen;
  • Kun je je opdrachtgever adviseren over beeld;
  • Kun je een beeldmaker helder briefen;
  • Weet je hoe je ‘Design Thinking – voor Beeld’ kan toepassen. 

Inschrijven

Je kunt je voor deze module aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *