Module Visuele Communicatie

Breng je boodschap over met beeld

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Hoe groot dit cliché ook is, beelden worden met de dag relevanter. Jongeren, laaggeletterden, maar ook voor wie lezen geen probleem is: allemaal zien we voortdurend foto’s, video’s en andere visuele middelen. Tel daarbij op dat ons brein beelden een stuk sneller en beter verwerkt dan taal: beeld kan communicatie veel effectiever maken. Alleen kan een beeld laten maken die jouw boodschap ondersteunt, ingewikkeld zijn.

Deze training is alleen toegankelijk voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Voor communicatieadviseurs, (beeld)redacteuren, speechschrijvers, woordvoerders en onderzoeksadviseurs die adviseren over beeld en verantwoordelijk zijn voor de realisatie ervan.

Wanneer

Binnenkort verschijnen hier de data voor de aankomende groep. Wil je dat we je op de hoogte houden van nieuwe data? Stuur dan een mail naar academie@minaz.nl

Waar

Deze training is een aantal dagen online en een aantal dagen fysiek op locatie in Den Haag.

Kosten

€ 1810,-

Studiebelasting

Naast deelname aan de bijeenkomsten zitten er twee huiswerkopdrachten in het programma. 

Thema's

Hoe bepaal je of een foto het beste middel is, of dat je toch beter een video kunt laten maken? Hoe kun je een beeldmaker zo duidelijk mogelijk briefen? Hoe zorg je ervoor dat diverse doelgroepen zich in je beeld  herkennen? En hoe houd je rekening met de kaders van de Rijkshuisstijl en thema's zoals diversiteit en inclusie. 

Na afloop van de training

  • Weet je hoe je beeld kan inzetten om je boodschap over te brengen;
  • Kun je beeldgebruik afstemmen op verschillende doelgroepen;
  • Kun je een passende keuze maken uit visuele middelen;
  • Heb je inzicht in de realisatie van visuele middelen;
  • Kun je je opdrachtgever adviseren over beeld;
  • Kun je een beeldmaker helder briefen;
  • Weet je hoe je ‘Design Thinking – voor Beeld’ kan toepassen. 

Inschrijven

Je kunt je voor deze module aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)