Meer impact met beeld

Denk als een ontwerper en word een kritische gesprekspartner in het creatieproces van beeld

Hoe zet je de kracht van beeld in bij het uitwerken van een communicatievraagstuk? Op welke manier kijkt je doelgroep daarnaar? En hoe kun je jouw vraagstuk omzetten naar een effectief, visueel verhaal?  Dat leer je in de Module Meer impact met beeld.

De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training voor communicatieprofessionals in dienst van de Rijksoverheid.

Voor wie

Voor communicatieprofessionals, zoals communicatieadviseurs, beeldredacteuren en contentmakers die adviseren over beeld en verantwoordelijk zijn voor de realisatie ervan.

Wanneer

10 en 17 oktober, 7, 14, 21 en 28 november 2024

Waar

Op een centrale locatie in Den Haag.

Kosten

1.750 euro

Beschrijving

In de Module Meer impact met beeld ontdek je de mogelijkheden die beeld en visualisatie jou als communicatieprofessional bieden. Je verkent de plek die visuele communicatie inneemt binnen de communicatiediscipline en analyseert wanneer beeld een krachtig middel is om jouw verhaal te vertellen.

Tijdens deze module leer je te denken en te werken als een ontwerper. Je gaat aan de slag met het maken van een scope van jouw communicatievraagstuk aan de hand van de design thinking voor beeld-methodiek. Met storytelling ontdek je hoe je een visueel verhaal kunt maken dat iets teweeg brengt. Aan de hand van de conventies van beeldmiddelen (fotografie, film/video en grafische vormgeving) leer je de taal te spreken van de makers en een ijzersterke briefing te formuleren. Met deze kennis en vaardigheden op zak ben jij in het creatieproces de kritische gesprekpartner die weet hoe je met jouw visuele communicatie ervaringen creëert en mensen weet te raken.

Opbrengst

  • Weet je hoe je beeld kan inzetten om je boodschap over te brengen.
  • Kun je beeldgebruik afstemmen op verschillende doelgroepen.
  • Kun je een passende keuze maken uit visuele middelen.
  • Heb je inzicht in de realisatie van visuele middelen.
  • Kun je je opdrachtgever adviseren over beeld.
  • Kun je een beeldmaker helder briefen.
  • Weet je hoe je de design thinking voor beeld-methodiek kan toepassen. 

Docenten

Joost de Wert en collega’s van het Beeldcentrum Rijksoverheid

Studiebelasting

Je werkt aan jouw eigen casus en presenteert op de laatste lesdag de scope van jouw vraagstuk en de creatieve briefing die daarbij hoort, aan de hand van een door jou uitgewerkt moodbook. Aanbevolen wordt om hier tussen de lesblokken door gemiddeld 2 uur aan te besteden.

Inschrijven

Je kan je voor deze training inschrijven door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Alleen inschrijfformulieren met inkoopnummer worden in behandeling genomen. Neem contact op met de Academie (academie@minaz.nl) als je hulp nodig hebt op dit punt.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)