Module Visuele Communicatie

Vertel je verhaal in beeld

Hoe zet je beeld optimaal in om je boodschap over te brengen en wat voor beeld kies je dan? Centraal in deze training staat het verhaal dat verteld moet worden: Wat wil je vertellen? En aan wie? En via welk medium? Aan het einde van de training heb je (vernieuwd) inzicht verkregen in het optimaal inzetten van beeld, kan je opdrachtgevers stevig adviseren over de inzet van visuele middelen en producenten van foto's, video's en infographics helder en scherp briefen.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Voor adviseurs, (beeld)redacteuren, speechschrijvers, persvoorlichters en onderzoeksadviseurs die adviseren over beeld en verantwoordelijk zijn voor de realisatie ervan.

Wanneer

Nieuwe data volgen. Je kan je interesse kenbaar maken door een mail te sturen naar academie@minaz.nl

Waar

Deze training wordt op dit moment online aangeboden, in het kader van 'we werken zoveel mogelijk thuis'. Zodra het kan, komen we weer bij elkaar op locatie.

Kosten

€ 2.000

Studiebelasting

Drie dagen en ongeveer 8 uur voorbereiding

Thema's

Beeld kan informatie toegankelijker maken en het begrip van een boodschap vergroten. Dat vraagt om heel wat meer dan het zoeken van een 'plaatje' bij een 'praatje'.
In deze training staat visueel vertellen centraal. Verhalen dwingen ons om concreet te worden, abstracte begrippen nader uit te leggen, met voorbeelden te komen en beelden te schetsen die mensen 'voor zich kunnen zien'. Daarmee kun je makers goed briefen, en je opdrachtgever adviseren.

Na afloop van de training

  • weet je wat je wilt en kunt bereiken met verschillende visuele middelen;
  • ben je in staat om met een storytelling aanpak een (visueel) verhaal te maken;
  • heb je inzicht in de productie, toepassing en werking van verschillende visuele middelen;
  • kun je je opdrachtgever stevig adviseren over beeld;
  • kan je een maker helder en scherp briefen;
  • en weet je wat jij nodig hebt om in je rol, tussen opdrachtgever en maker in, effectief te zijn.
     

Inschrijven

Je kunt je voor deze module aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *