Introductiecursus Communicatie bij de Rijksoverheid

Een kijkje in de Haagse keuken

Hoe ziet het (Haagse) speelveld van de communicatiemedewerker er uit? Hoe is de overheidscommunicatie georganiseerd? Waar ontmoet ik communicatiecollega’s en vakgenoten?

Deze tweedaagse training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Communicatieprofessionals die minimaal drie en maximaal achttien maanden in dienst zijn bij de Rijksoverheid. Of voor communicatieprofessionals die pas sinds kort als ambtenaar naar een communicatiefunctie zijn overgestapt. Ook hier geldt dat je minimaal drie maanden en maximaal achttien maanden in de communicatiefunctie werkzaam bent.

Wanneer

Er zijn meerder groepen per jaar. De eerstvolgende cursussen worden aangeboden op 28 en 30 juni (aanmelden kan nog tot 14 juni. VOL=VOL) en op 26 en 27 september. Omdat we vanwege corona een aantal groepen hebben moeten uitstellen en vanwege de grote aanwas nieuwe communicatiecollega’s bij het Rijk, is op dit moment de wachtlijst aanzienlijk. We zijn bezig met het ontwikkelen van een extra cursus. Daarover berichten we hier. Bezoek deze website dus regelmatig en houd de nieuwsbrief in de gaten!

NB: vanwege de wachtlijst, kan het dus wat langer duren voordat we je kunnen plaatsen. Onze excuses.

Wil je meedoen met de cursus? Maak je interesse kenbaar via het formulier hieronder. We nemen contact op zodra we je een plek kunnen aanbieden.

Waar

Per keer zal worden gekeken of de training fysiek of online kan worden aangeboden. Het is helaas niet mogelijk de introductiecursus hybride aan te bieden.

Kosten

Geen

Studiebelasting

Twee dagen

Thema’s

Je maakt kennis met de belangrijkste onderwerpen en dilemma’s van het vak overheidscommunicatie. We gaan uitgebreid in op de eigenheid van het (Haagse) politiek-bestuurlijke speelveld.

Na afloop van de cursus

  • ken je de uitgangspunten van de overheidscommunicatie;
  • heb je een goed beeld van je speelveld en de professionele dilemma's die daarin kunnen ontstaan;
  • heb je handvatten om in de dagelijkse praktijk vorm te geven aan communicatief beleid;
  • weet je hoe overheidscommunicatie bij de Rijksoverheid is georganiseerd;
  • beschik je over een (groter) netwerk van collega's binnen de Rijksoverheid.

Docenten

Tonco Modderman en diverse collega’s uit het communicatievak.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de Introductiecursus. Let wel: alleen Rijksambtenaren kunnen zich aanmelden voor deze training.

Bij het inkoopnummer kun je NVT invullen

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van de Academie zijn van toepassing, met uitzondering van de financiële componenten (de introductiecursus wordt vanuit de VoRa bekostigd). Je kan ze hier vinden.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *