Introductiecursus Communicatie bij de Rijksoverheid

Een kijkje in de Haagse keuken

Hoe ziet het (Haagse) speelveld van de communicatiemedewerker er uit? Hoe is de overheidscommunicatie georganiseerd? Waar ontmoet ik communicatiecollega’s en vakgenoten?

Deze 2-daagse training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Communicatieprofessionals die minimaal 3 en maximaal 18 maanden in dienst zijn bij de Rijksoverheid. Of voor communicatieprofessionals die pas sinds kort als ambtenaar naar een communicatiefunctie zijn overgestapt. Ook hier geldt dat je minimaal 3 maanden en maximaal 18 maanden in de communicatiefunctie werkzaam bent. Het is verplicht beide dagen aanwezig te zijn.

Wanneer

Er zijn meerdere groepen per jaar. De data zijn nog niet bekend. Voor de introductiecursus hebben we al veel aanmeldingen binnen. We werken daarom met een wachtlijst.

Wil je aan deze cursus deelnemen? Maak je interesse kenbaar door het aanmeldformulier in te vullen. Zodra bekend is voor welke data nog plekken beschikbaar zijn, nodigen we je via e-mail uit om je voorkeur voor een datum door te geven en je inschrijving definitief te maken.

Waar

De training is in principe op een locatie in het centrum van Den Haag. Het is helaas niet mogelijk de introductiecursus hybride te volgen.

Kosten

350 euro

Studiebelasting

2 dagen (het is verplicht beide dagen aanwezig te zijn)

Thema’s

Je maakt kennis met de belangrijkste onderwerpen en dilemma’s van het vak overheidscommunicatie. We gaan uitgebreid in op de eigenheid van het (Haagse) politiek-bestuurlijke speelveld.

Na afloop van de cursus

  • ken je de uitgangspunten van de overheidscommunicatie
  • heb je een goed beeld van je speelveld en de professionele dilemma's die daarin kunnen ontstaan
  • heb je handvatten om in de dagelijkse praktijk vorm te geven aan communicatief beleid
  • weet je hoe overheidscommunicatie bij de Rijksoverheid is georganiseerd
  • beschik je over een (groter) netwerk van collega's binnen de Rijksoverheid.

Docenten

Tonco Modderman en diverse collega’s uit het (overheids)communicatievak.

Inschrijven

Heb je interesse om deel te nemen aan de introductiecursus? Schrijf je dan in met onderstaand inschrijfformulier. Zodra er plek beschikbaar is, nemen we contact met je op.

Alleen inschrijfformulieren met inkoopnummer worden in behandeling genomen. Neem contact op met de Academie (academie@minaz.nl) als je hulp nodig hebt op dit punt.

Let wel: alleen Rijksambtenaren komen in aanmerking voor deze training.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van de Academie zijn van toepassing.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier Introductiecursus Communicatie bij de Rijksoverheid

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)