Introductiecursus Communicatie bij de Rijksoverheid

Een kijkje in de Haagse keuken

Hoe ziet het (Haagse) speelveld van de communicatiemedewerker er uit? Hoe is de overheidscommunicatie georganiseerd? Waar ontmoet ik communicatiecollega’s en vakgenoten?

Deze tweedaagse training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Communicatieprofessionals die minimaal drie en maximaal achttien maanden in dienst zijn bij de Rijksoverheid. Of voor communicatieprofessionals die pas sinds kort als ambtenaar naar een communicatiefunctie zijn overgestapt. Ook hier geldt dat je minimaal drie maanden en maximaal achttien maanden in de communicatiefunctie werkzaam bent. Het is verplicht beide dagen aanwezig te zijn.

Wanneer

Er zijn meerdere groepen per jaar. Omdat we vanwege corona een aantal groepen moesten uitstellen en vanwege de grote aanwas nieuwe communicatiecollega’s bij het Rijk, is de wachtlijst op dit moment aanzienlijk.

Wil je aan deze cursus deelnemen? Maak je interesse kenbaar via het formulier hieronder. We nemen contact op zodra we je een plek kunnen aanbieden. Dat kan vanwege de lange wachtlijst nog even duren.

Waar

De training is in principe op een locatie in het centrum van Den Haag. Het is helaas niet mogelijk de introductiecursus hybride te volgen.

Kosten

Geen

Studiebelasting

Twee dagen (het is verplicht beide dagen aanwezig te zijn)

Thema’s

Je maakt kennis met de belangrijkste onderwerpen en dilemma’s van het vak overheidscommunicatie. We gaan uitgebreid in op de eigenheid van het (Haagse) politiek-bestuurlijke speelveld.

Na afloop van de cursus

  • ken je de uitgangspunten van de overheidscommunicatie;
  • heb je een goed beeld van je speelveld en de professionele dilemma's die daarin kunnen ontstaan;
  • heb je handvatten om in de dagelijkse praktijk vorm te geven aan communicatief beleid;
  • weet je hoe overheidscommunicatie bij de Rijksoverheid is georganiseerd;
  • beschik je over een (groter) netwerk van collega's binnen de Rijksoverheid.

Docenten

Tonco Modderman en diverse collega’s uit het (overheids)communicatievak.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de Introductiecursus. Let wel: alleen Rijksambtenaren kunnen zich aanmelden voor deze training.

Bij het veld inkoopnummer kun je NVT invullen.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van de Academie zijn van toepassing, met uitzondering van de financiële componenten (de introductiecursus wordt vanuit de VoRa bekostigd). Je kan ze hier vinden.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)