Aan de slag met podcast maken

Tijdens deze training doorloop je het hele maakproces van een podcast. Vanaf de vraag 'Is een podcast het medium dat ik wil/kan gebruiken', tot aan het promoten van je online gepubliceerde audio-programma. Tijdens de training ga je ook zelf een korte podcast maken en online publiceren.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Voor communicatieprofessionals (persvoorlichters, adviseurs, redacteuren) bij de Rijksoverheid, die zelf podcasts (online audio-programma’s) willen maken.

Wanneer

De aankomende groep (op donderdag 29 februari 2024 & donderdag 14 maart 2024) is VOL. Wil je graag op de wachtlijst komen te staan of een andere keer meedoen, mail ons dan op academie@minaz.nl.

Locatie

Deze training wordt online aangeboden.

Kosten

150 euro

Studiebelasting

2 x 2 uur + in de week tussen de lessen: werken aan een eigen podcast.

Bijzonderheden

De deelnemers moeten beschikken over een smartphone.

Thema’s

Tijdens deze online sessies leer je wat je nodig hebt om een podcast te maken, hoe je zelf een podcast vormgeeft, opneemt, monteert en online zet en hoe je je podcast kunt promoten bij je doelgroep.

Na afloop van de training

  • ken je de wereld van de podcast
  • kan je een format voor een podcast maken
  • kan je audiomateriaal bijeenbrengen voor je podcast
  • weet je hoe je het materiaal kan monteren, de podcast online publiceren en promoten bij je doelgroep
  • kan je beargumenteren waarom een podcast een goede bijdrage levert

Docent

Ludo de Boo is een ervaren podcast-maker. Hij presenteert programma's voor het podcastnetwerk van BNR. Ook maakt hij andere contentproducties, zoals teksten, animatievideo's en infographics.  Ludo geeft een dag per week les op een HBO-instelling en hij traint redacteuren in het ontwikkelen van crossmediale strategieën. In het verleden was hij radiomaker en hoofdredacteur bij Veronica en uitgever bij Reed Elsevier.

Inschrijven

De training is volgeboekt. Je kan je niet meer aanmelden. 

Wil je op de hoogte blijven van toekomstig aanbod van de Academie? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief Over overheidscommunicatie via academie@minaz.nl.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)