Aan de slag met podcast maken

Tijdens deze training doorloop je het hele maakproces van een podcast. Vanaf de vraag 'Is een podcast het medium dat ik wil/kan gebruiken', tot aan het promoten van je online gepubliceerde audio-programma. Tijdens de training ga je ook zelf een korte podcast maken en online publiceren.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Voor communicatieprofessionals (persvoorlichters, adviseurs, redacteuren) bij de Rijksoverheid, die zelf podcasts (online audio-programma’s) willen maken.

Wanneer

Donderdag 3 en 17 november 2022 (10.00-12.00 uur).

Locatie

Deze training wordt op dit moment online aangeboden, in het kader van 'we werken zoveel mogelijk thuis'. Zodra het kan, komen we weer bij elkaar op locatie.

Als de training op vol staat, kan je je wel opgeven voor de wachtlijst. Ervaring leert dat er regelmatig mensen verhinderd zijn waardoor er een plek vrijkomt. Om op de wachtlijst te komen stuur je een mail naar academie@minaz.nl. Vermeld daarbij om welke training en welke data het gaat.

Kosten

€ 125,-

Studiebelasting

2 x 2 uur + in de week tussen de lessen: werken aan een eigen podcast

Bijzonderheden

De deelnemers moeten beschikken over een smartphone.

Thema’s

Tijdens deze online sessies leer je wat je nodig hebt om een podcast te maken, hoe je zelf een podcast vormgeeft, opneemt, monteert en online zet en hoe je je podcast kunt promoten bij je doelgroep.

Na afloop van de training

  • Ken je de wereld van de podcast,
  • Kan je een format voor een podcast maken,
  • Kan je audiomateriaal bijeenbrengen voor je podcast,
  • Weet je hoe je het materiaal kan monteren, de podcast online publiceren en promoten bij je doelgroep,
  • Kan je beargumenteren waarom een podcast een goede bijdrage levert.

Docent

Ludo de Boo is een ervaren podcast-maker. Hij presenteert programma's voor het podcastnetwerk van BNR. Ook maakt hij andere contentproducties, zoals teksten, animatievideo's en infographics.  Ludo geeft een dag per week les op een HBO instelling en hij traint redacteuren in het ontwikkelen van crossmediale strategieën. In het verleden was hij radiomaker en hoofdredacteur bij Veronica en uitgever bij Reed Elsevier.

Inschrijven

Je kunt je voor deze training inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *