Aan de slag met Design Thinking voor Beeld

Activeer je designersmindset en ontdek hoe je deze kan inzetten bij de ontwikkeling van beeldmateriaal

Een goed beeldmiddel (laten) maken hoeft niet moeilijk te zijn. Wel is het handig om op gestructureerde wijze na te denken en beslissingen te nemen over visuele communicatie en de bijbehorende middelen. Maak daarom kennis met de methodiek Design Thinking - voor Beeld.

Aan de hand van deze methodiek leer je vanuit verschillende perspectieven naar het oplossen van een communicatievraagstuk te kijken. Je kruipt in de huid van de eindgebruiker en ontdekt hoe je gebruikersgericht kunt werken bij de ontwikkeling van beeldmateriaal.

Tijdens de eerste lesdag maak je kennis met de 7 posities binnen de Design Thinking – voor Beeld-aanpak. Aan de hand van een casus leer je het proces doorgronden. Tijdens de tweede lesdag ga je in duo’s aan de slag om je de methodiek meer eigen te maken.

Let op: deze training is alleen toegankelijk voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Voor communicatieprofessionals, zoals communicatieadviseurs, beeldredacteuren en contentmakers die adviseren over beeld en verantwoordelijk zijn voor de realisatie ervan.

Wanneer

De data voor de eerstvolgende training zijn nog niet bekend. Wil je een seintje krijgen als deze data bekend zijn? Stuur een mail naar academie@minaz.nl.

Waar

Op een centrale locatie in Den Haag

Kosten

350 euro

Na afloop van deze training

  • weet je wat Design Thinking – voor Beeld inhoudt
  • weet je hoe je Design Thinking – voor Beeld kunt toepassen bij de ontwikkeling van beeldmiddelen en het optimaal inzetten hiervan.

Studiebelasting

  • Geen huiswerk

Inschrijven

 Je kan je momenteel niet aanmelden. 

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die kan je lezen op onze website.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)