Leerroute Verbindend Leiderschap

Hoe smeed ik een goed team? Hoe laat ik het organisatieplaatje dat zo mooi op papier staat tot leven komen in een complexe context? Wat betekent de veranderende omgeving voor mijn organisatie? Waar meerdere disciplines in de communicatie samenkomen, en waar politiek, bestuur, beleid en media allemaal hun eigen realiteit kennen heb jij de opdracht met je team kwaliteit te leveren met aandacht voor mens en relatie. Tijdens deze leerroute reflecteer je op de dynamiek in een directie communicatie, de ontwikkelingen in het vak en in de context, en de betekenis hiervan voor je team en voor jouw rol. Je gaat je eigen managementrepertoire onderzoeken en uitbreiden in de praktijk.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie
Voor leidinggevenden bij directies communicatie die de stap hebben gemaakt van senior in het vak naar manager van professionals.

Wanneer
Najaar 2020

Kosten
€ 4.000,-

Studiebelasting
Vier trainingsblokken van twee dagen, inclusief overnachting; vier maal een dagdeel intervisie; een startdag en een slotdag, en twee maal een stageperiode van 2 tot 5 dagen. Tussendoor maak je met elkaar een aantal opdrachten.

Inschrijven
De werving begint in april. Inschrijving is op voordracht van de directeur communicatie.
Werk je bij een uitvoeringsorganisatie? Maak dan je interesse kenbaar bij je eigen directeur en bij de directeur communicatie van het kerndepartement waar jouw dienst onder valt. Neem voor een verkennend gesprek ('Is deze leerroute iets voor mij?") contact op met de Academie voor Overheidscommunicatie.

Kernthema’s
Het verbinden van leden van het team, van de organisatie met de politiek, communicatie met beleid en uitvoering en het verbinden van organisatie en samenleving.

Na afloop van de leerroute

  • heb je een heldere visie op het vak en - weet je wat dit van je mensen vraagt;
  • heb je inzicht in de belangrijkste processen in teams;
  • begrijp je hoe beleid werkt, en wat dat voor jou en je team betekent;
  • kun je reflecteren op en variëren met je eigen stijl als manager;
  • ben je de verbinder vanuit inzicht in de omgeving, visie op het vak en flexibiliteit in je stijl van handelen.

Docenten
De docenten zijn experts uit de praktijk, met veel ervaring in strategische communicatie, de politiek-bestuurlijke context, en managementvraagstukken. De leerroute wordt begeleid door kennisadviseurs van de Academie voor Overheidscommunicatie.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *