Direct naar

Beeldkompas

Vraag je je af hoe je beeld op social media moet gebruiken? Stoei je met het invullen van briefings? Of wil je weten hoe beeld écht werkt? Beeldkompas helpt je verder.

Wat is Beeldkompas

Beeldkompas is een programma van de Rijksoverheid met als doel om rijksambtenaren beeld nog beter en meer weloverwogen in te laten zetten.

Beeldkompas bestaat uit 3 onderdelen:

  • een cursusprogramma met workshops en modules,
  • een netwerk van mensen en organisaties die bij de inzet van beeld in communicatie betrokken zijn (van binnen en buiten de Rijksoverheid)
  • een interactieve online omgeving waarin kennis, voorbeelden, cursussen en tools worden aangeboden.

Met deze 3 onderdelen is Beeldkompas een wegwijzer om informatie makkelijker, leuker en effectiever te combineren met visuele middelen. Hoewel Beeldkompas gemaakt is door en voor het Rijk, is de website waar je dit op leest openbaar toegankelijk. Iedereen kan dus gebruikmaken van de informatie, hulpmiddelen en cursussen op Beeldkompas.nl.

De achtergrond van Beeldkompas

Beeldkompas is ontwikkeld door Dienst Publiek en Communicatie (onderdeel van het ministerie van Algemene Zaken), in opdracht van de Voorlichtingsraad. Begin 2018 benoemde de Voorlichtingsraad dat de Rijksoverheid nog beter moet gaan aansluiten bij de toenemende beeldcultuur. Dienst Publiek en Communicatie heeft die vaststelling vertaald naar het 3-delige programma Beeldkompas, met de bedoeling om ook daadwerkelijk als metaforisch kompas te dienen: Beeldkompas wil de weg wijzen.