Vaktraining voor ervaren redacteuren

De redacteur als vertrouwd adviseur

Van ervaren redacteur naar vertrouwde adviseur. Een actuele training voor de redacteur die zijn (m/v) redactioneel leiderschap professioneel wil invullen. Verdiepend, verbredend en inspirerend.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

De training is voor ervaren redacteuren en online adviseurs die dagelijks bezig zijn met onlinecommunicatie. In jouw werk verschuift het accent steeds meer van schrijven en redigeren van aangeleverde teksten naar het proactief adviseren van collega’s over heldere online-communicatie en digitale dienstverlening. Het is steeds meer aan jou om besluiten te nemen hoe je dit succesvol doet. Wil je je verbreden in de online wereld en in advisering? Dan is dit deze training voor jou.

Wanneer

De training vindt in 2022 plaats op de volgende data:

  • dinsdag 11 oktober
  • Maandag 31 oktober
  • Dinsdag 1 november
  • Maandag 7 november

Waar

De training vindt plaats in Babylon Hotel Den Haag, Bezuidenhoutseweg 53. Actuele coronamaatregelen kunnen reden zijn om de training online te geven.

Kosten

€ 2.000

Studiebelasting

De training bestaat uit vier dagen. Je hebt een actieve rol in de training: je leert nieuwe methoden en technieken, probeert deze uit, werkt aan opdrachten.

Thema's

Deze training gaat over de veranderende context van de redacteur, gaat in op de problematieken en dilemma’s die je als professional tegenkomt en vergroot je effectiviteit. Daarmee ben je nog beter toegerust voor het online-redacteurschap van de toekomst.

Enkele trends die je zult herkennen: naast informeren gaat het om interactie, dienstverlening en participatie. Om de lezer/gebruiker in staat te stellen zijn weg te vinden naar de informatie die voor hem zinvol en relevant is. Om gecompliceerde zaken eenvoudig en toegankelijk maken, juist ook voor de groeiende groep mensen die digitaal niet zo vaardig zijn. 

Daarmee verandert ook jouw rol. Er wordt van jou verwacht dat je proactiever en inventiever bent. Dat stelt niet alleen eisen aan jouw expertise op het domein van online, maar ook aan jouw adviesvaardigheden. Deze training stelt je in staat om die rol nog beter in te vullen.

Na de training weet je

  • Wat recente ontwikkelingen en beproefde inzichten zijn op het snel ontwikkelende domein van online, en welke impact zij hebben jouw functie
  • Hoe je adviseert aan inhoudsdeskundigen, beleidsverantwoordelijken en anderen, en daarmee effectievere communicatie en dienstverlening realiseert
  • Hoe je in vraagstukken een politieke context herkent en hoe je die recht doet in een goede webtekst
  • Wat het verschil is tussen push en pull communicatie is en waarom dit onderscheid belangrijk is
  • Wat termen en begrippen uit het vak (denk aan contentstrategie, governance, contentdesign, contentmarketing, UX, informatiearchitectuur) inhouden, hoe je deze gebruikt en hoe je spraakverwarring voorkomt
  • Hoe je omgaat met feedback en hoe je diverse sessies faciliteert

Inschrijven

Je kunt je aanmelden voor deze vaktraining door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Alleen inschrijfformulieren met inkoopnummer worden in behandeling genomen. Neem contact op met de Academie (academie@minaz.nl) als je hulp nodig hebt op dit punt.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende( *)
Algemene Voorwaarden( *)

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring( *)