Vaktraining contentadvies: van ervaren redacteur naar vertrouwde adviseur

NB. dit was eerder de Vaktraining voor ervaren redacteuren

Van ervaren redacteur naar vertrouwde adviseur. Hoe doe je dat?

De 'Vaktraining contentadvies: van ervaren redacteur naar vertrouwde adviseur' leert je op een effectieve manier kijken naar je rol als online communicatie-expert. Een rol die je uitbouwt van redacteurschap naar vertrouwd adviseurschap.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

Ben jij een redacteur die dagelijks bezig is met online communicatie en die zijn redactioneel leiderschap professioneel wilt invullen? Dan is dit de training voor jou. Een training waarin je jouw expertise op inspirerende wijze verdiept, aanscherpt en verbreedt.

In jouw werk verschuift het accent steeds meer van schrijven en redigeren van aangeleverde teksten naar het proactief adviseren van collega’s over heldere online communicatie en digitale dienstverlening. Het is steeds meer aan jou om besluiten hierover te nemen. In deze training ontvang je tools hoe je dit succesvol doet.

Wanneer

De training die plaatsvindt op 30 maart, 6, 13 en 20 april 2023 is vol. Wil je dat we je op de hoogte houden van nieuwe data of op de wachtlijst komen voor het geval er op het laatste moment een plek beschikbaar komt? Stuur dan een mail naar academie@minaz.nl

Waar

De training vindt plaats in Den Haag.

Kosten

€ 2.000

Studiebelasting

De training bestaat uit vier dagen. Je hebt een actieve rol in de training: je leert nieuwe methoden en technieken, probeert deze uit, werkt aan opdrachten.

Trends in online communicatie en jouw rol daarin

Deze training gaat over de veranderende context van de redacteur, gaat in op de dilemma’s die je als professional tegenkomt en vergroot je effectiviteit. Daarmee ben je nog beter toegerust voor het online-redacteurschap van de toekomst.

Enkele trends die je zult herkennen: naast informeren gaat het om interactie, dienstverlening en participatie. Om de lezer in staat te stellen de informatie te vinden die voor hem zinvol en relevant is. Om gecompliceerde zaken eenvoudig en toegankelijk maken, juist ook voor de groeiende groep mensen die digitaal niet zo vaardig zijn.

Daarmee verandert ook jouw rol. Er wordt van jou verwacht dat je proactiever en inventiever bent. Dat stelt niet alleen eisen aan jouw expertise op het domein van online, maar ook aan jouw adviesvaardigheden. Deze training stelt je in staat om die rol nog beter in te vullen.

Na deze training weet je

  • Wat recente ontwikkelingen en beproefde inzichten zijn op het snel ontwikkelende domein van online communicatie en hoe je hier effectief mee omgaat.
  • Hoe je adviseert aan inhoudsdeskundigen, beleidsverantwoordelijken en anderen, en daarmee effectievere communicatie en dienstverlening realiseert.
  • Hoe je in vraagstukken een politieke context herkent en hoe je die recht doet in een goede webtekst.
  • Wat het verschil is tussen push en pull communicatie en waarom dit onderscheid belangrijk is voor jouw teksten.
  • Wat termen en begrippen uit het vak (denk aan contentstrategie, governance, contentdesign, contentmarketing, UX, informatiearchitectuur) inhouden, hoe je deze gebruikt en hoe je spraakverwarring voorkomt.
  • Hoe je omgaat met feedback en hoe je diverse sessies faciliteert.

Inschrijven

Je kunt je aanmelden voor deze vaktraining door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Alleen inschrijfformulieren met inkoopnummer worden in behandeling genomen. Neem contact op met de Academie (academie@minaz.nl) als je hulp nodig hebt op dit punt.

Algemene voorwaarden

Op de aanmelding bij een training bij de Academie voor Overheidscommunicatie zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing. Die zijn hier te lezen.

LET OP: Na het invullen van het inschrijfformulier en de bevestiging, verschijnt een nieuwe pagina 'Controle gegevens'. Vergeet niet onderaan deze pagina op ‘bevestigen’ te klikken. Dan pas is je inschrijving definitief.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende(verplicht)
Algemene Voorwaarden(verplicht)
Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Akkoordverklaring(verplicht)