Betrouwbaar & dienstbaar. Eindverslag 75 jaar Voorlichtingsraad

'Werk samen voor betrouwbare informatie en direct contact.' Met deze opdracht stelde de regering op 17 oktober 1947 de Voorlichtingsraad (VoRa) in als advies- en overlegorgaan.

Op 17 oktober 2022 startte een reeks bijeenkomsten om de balans op te maken van 75 jaar overheidscommunicatie. Wat betekenen betrouwbare informatie, direct contact en gemeenschappelijke actie vandaag – en wat vraagt het morgen? Het eindverslag van deze activiteiten is gebundeld, met daarin aanwijzingen voor de ontwikkeling van overheidscommunicatie en bouwstenen voor de toekomst.

Op dinsdag 14 november 2023 bespraken de leden van de VoRa de uitkomsten van de bijeenkomsten in het jubileumjaar. Voorzitter Stephan Schrover hield bij aanvang een inleiding. 

De Starterspool Communicatie van de Dienst Publiek en Communicatie (ministerie van Algemene Zaken) visualiseerde de kernboodschappen in een infographic. Je vindt de uitgeschreven tekst van deze infographic op de VoRa 75 jaar-pagina.