Competentieprofielen en competentiescan

Om met elkaar in dezelfde taal te praten over professionalisering en inzetbaarheid, heeft de Voorlichtingsraad (VoRa) competentieprofielen beschreven, die uitdrukken wat er van de verschillende functies in de communicatiediscipline wordt verwacht. Uitgangspunt van de profielen is het Functiegebouw Rijk (FGR). De profielen beschrijven de complexiteit van de context waarin de communicatieprofessional moet functioneren, en de manier waarop hij zijn werk aanpakt. Om als communicatieprofessional bij de Rijksoverheid meer zicht te krijgen op je eigen ontwikkelvraag ontwikkelde de Academie voor Overheidscommunicatie samen met Ardis een 360-graden-scan op basis van de competentieprofielen.

Competentieprofielen communicatieprofessionals bij de Rijksoverheid

Omgevingsbewustzijn, analyseren, flexibiliteit… Het zijn de competenties die je waarschijnlijk wel kent uit functieprofielen en vacature-advertenties. Maar wat verstaan we er eigenlijk onder? Over welk concreet gedrag hebben we het dan? En zijn er competenties die er voor ons vak echt uitspringen?

De directeuren Communicatie (de VoRa) zijn hierover in gesprek gegaan. Het ging al snel over: wat verwachten we eigenlijk van onze mensen? Wat zijn aandachtspunten? De VoRa vindt het belangrijk de ideeën hierover te delen in een gemeenschappelijke taal – de communicatiecompetentietaal. Het resultaat is een lijst met communicatiecompetenties voor verschillende communicatiefuncties bij het Rijk.

De competenties zijn te vinden in het document Competenties van communicatieprofessionals

Lees ook het achtergrondartikel Leve de nieuwe communicatiecompetenties

Competentiescan

Om als communicatieprofessional bij de Rijksoverheid meer zicht te krijgen op je eigen sterke en zwakke punten ontwikkelde de Academie voor Overheidscommunicatie samen met Ardis een scan. Deze scan is gebaseerd op de competentieprofielen en werkt volgens het 360-graden-feedback principe. Dat wil zeggen dat je hem zelf invult en vervolgens je leidinggevende en nog 3 tot 5 anderen vraagt om hem voor jou in te vullen. Op basis van de resultaten kun je dan bepalen waar je in je ontwikkeling op gaat inzetten. Kun je niet op Rijksportaal, maar ben je wel rijksambtenaar? Neem dan contact op met de Academie voor Overheidscommunicatie voor meer informatie.

Beroepsvereniging Logeion ontwikkelde een andere mooie scan. Logeion heeft ‘beroepsniveauprofielen’ geformuleerd op basis van de belangrijkste taken van communicatieprofessionals. Via een online-tool kun je zelf de scan invullen. Je kunt deze scan ook als 360-graden-feedback instrument gebruiken. Hij is ook voor niet-Rijksambtenaren toegankelijk.

De belangrijkste verschillen tussen de scans zijn het uitgangspunt en de doelgroep. De Academie heeft als basis de competenties van het Functiegebouw Rijk en richt zich specifiek op de rijksoverheidscommunicatie. Logeion begint vanuit de belangrijkste taken en richt zich op alle communicatieprofessionals.