Rijksoverheid zkt. partner

Iedereen netwerkt. Ook de Rijksoverheid en de mensen die er werken. En steeds vaker gebeurt dat ook bewust. Want sommige opgaven zijn nu eenmaal te groot en te complex voor traditionele instrumenten als wet- en regelgeving en subsidies. De kern van de 'netwerkaanpak' van het Rijk is dat de Rijksoverheid in steeds meer gevallen niet de spelleider is, maar een van de spelers in een team, dat samen problemen aanpakt.

In 2012 organiseerde de Academie voor Overheidscommunicatie het congres RIJKSOVERHEID zkt. PARTNER. We verzamelden ervaringen van netwerkende beleidsambtenaren en communicatieadviseurs in negen casusbeschrijvingen, spraken met netwerkexperts Hans Boutellier, Ton Baetens, Eelke Wielinga, Martine de Jong en Roelof Benthem en stelden de vraag: wat betekent de netwerkende overheid voor het werk van ambtenaren?

Deze bundel laat zien wat er al gebeurt bij de netwerkende overheid, geeft modellen en praktische handvaten voor ambtenaren die aan de slag willen en onderzoekt de vraag: wat betekent deze werkwijze voor de samenwerking tussen de beleids- en communicatiecollega’s?