100 werkgevers in de hoofdrol

De AOW-leeftijd stijgt naar 67 jaar. Tegelijk is het op de werkvloer in bedrijven en organisaties nog lang niet vanzelfsprekend dat werkgever en werknemer met elkaar in gesprek gaan over wat er nodig is om goed, gezond en gemotiveerd aan het werk te kunnen blijven. De waan van de dag – extra gevoed door het ongunstige economisch klimaat – bepaalt in veel bedrijven logischerwijs de blik. Uit focusgroepen blijkt dat er soms ook vrees bestaat om het onderwerp aan te snijden, bij zowel werkgevers als werknemers. Vroegtijdige uitval van mensen is echter een kostbare zaak, waar niemand belang bij heeft. Met het project Duurzame Inzetbaarheid is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een traject gestart om werkgevers en werknemers bewust te maken van het belang van het voeren van het gesprek over duurzame inzetbaarheid.

Dit artikel gaat in op de vraag hoe SZW podium biedt voor een gesprek over duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. Auteurs zijn Ellen Vloedbeld, senior communicatieadviseur ministerie van SZW en Annemiek Wortman, projectleider Duurzame Inzetbaarheid bij ministerie van SZW.

Het werd geschreven naar aanleiding van het congres RIJKSOVERHEID zkt. PARTNER over 'de netwerkende overheid', dat de Academie voor Overheidscommunicatie in 2012 organiseerde.