‘Social networking’ op de (online) werkvloer

Dat we intern ook steeds vaker via online platforms met collega's samenwerken is een trend. Maar het is lastiger dan we vaak denken. In het artikel 'Social networking op de (online) werkvloer' geven experts en ervaringsdeskundigen tips en aandachtspunten. "Houd het doelgericht. Iedereen wil een vinger in de pap, maar een heleboel vingers in de pap maken het vies."

“Voor de communicatieprofessional is kennisdelen de kern van zijn werk”, zegt Udo Hoeke. Hij stond met Marloes Blokland aan de wieg van Ons CommunicatieRijk, de online community voor communicatieprofessionals bij de Rijksoverheid. Kennis delen over het vak, collega’s ontmoeten en elkaar vragen stellen: dat zijn de doelen van de community. “Het is de plek waar kennis over overheidscommunicatie in wording is”, vertelt Udo in het artikel. 

Dit artikel werd geschreven n.a.v. de kennismiddag van de Academie voor Overheidscommunicatie in januari 2015: ‘De kracht van interne communities’. Spreker op deze middag was Peter Haan, directeur van Evolve. Het was ook de aftrap van Ons CommunicatieRijk, de besloten community voor communicatieprofessionals bij de Rijksoverheid. Auteur is Renée Swart, kennisadviseur bij de Academie voor Overheidscommunicatie.