NIEUW: Inspiratiereeks voor ervaren woordvoerders

Weten hoe het bestuurlijke en politieke proces werkt zodat jij jouw rol nog beter neer kunt zetten? Omgevingsgericht denken vanuit de opgave van je departement? Je collega’s betrekken zodat jouw analyse en advies naar je bestuurder of bewindspersoon nog steviger worden? In deze inspiratiereeks ga je met deskundigen en je collega's het gesprek aan over de onderwerpen die er toe doen in jouw vak. 

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie

De inspiratiereeks is bedoeld voor ervaren woordvoerders (S12/13).

NB. Voor deze training kun je je niet zelfstandig aanmelden. Dit gebeurt op voorspraak van het hoofd woordvoering van jouw organisatie. Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt kun je mailen naar de Academie.

Wanneer

Vol
Woendag 6 oktober, donderdag 28 oktober, donderdag 9 december, woensdag 12 januari, allemaal van  14.00-17.00 uur

Waar

Deze inspiratiereeks gaat online aangeboden worden, in het kader van 'we werken zoveel mogelijk thuis'. Zodra het kan, wordt er gekeken of en hoe vaak we op locatie bij elkaar komen.

Kosten

€ 1.200

Studiebelasting

Vier dagdelen met per keer ongeveer 1 uur voorbereiding (leeswerk). 

Kernthema's

In vier sessies zullen verschillende onderwerpen aan bod komen (denk aan analyse, contact met de bestuurder, contact met je team). De vier sessies zullen een overkoepelend thema hebben waar deze onderwerpen in terugkomen. Voor deze reeks hebben we gekozen voor:

  • Public Affairs In gesprek met een expert over lobbyisten die de besluitvorming in de politieke en stakeholderarena willen beïnvloeden. Wat is de rol van de media en hoe pak je als woordvoerder jouw rol het best op?
  • Openbaarheid en transparantie van de Rijksoverheid zijn onderwerp van voortdurend debat. De deuren moeten verder open, de defensieve reflexen overboord. Niet alleen om geluid van buiten naar binnen te halen en mensen toegang te verschaffen om beter beleid te maken, maar ook om aan de maatschappij, de politiek en de media te laten zien hoe wij werken. Maar hoe doen we dat in de praktijk? En wat is jouw rol als woordvoerder hierin?  Hoe kan je (nog beter) optrekken met collega's? 
  • Professioneel issuemanagement binnen de overheid wordt steeds belangrijker. In deze workshop staan we we stil bij de basisbeginselen van issuemanagement. Samen met de deelnemers gaan we op zoek hoe je het binnen je eigen ministerie succesvol kunt gaan toepassen. Hoe zorg je dat je een onverwacht issue bijtijds in de gaten krijgt? En dat het goed gemanaged wordt, zowel inhoudelijk, politiek als communicatief? Issuemanagement vraagt snelle en goede interne samenwerking: binnen de hele directie communicatie, met beleidsdirecties, met bewindspersonen.
  • De verschillende stijlen van bewindspersonen en bestuurders. Ten tijde van kabinetsvorming / eerste periode van het nieuwe kabinet worden bestuursstijlen van nieuwe bewindspersonen besproken en getoond. Hoe kun en moet je het best je rol pakken, welke adviesstijl past daar voor jou het beste bij.

Inschrijven

Schrijf je hieronder in voor de inspratiereeks. Let op, zet bij datum: 6 oktober. Zorg dat je het inkoopnummer bij de hand hebt.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *