Dag aan de slag 'Haal meer uit je website met webanalyse'

Door middel van webstatistieken je website optimaliseren

Hoe wordt mijn website gebruikt en hoe kan ik deze optimaliseren? Wanneer doet mijn website het “goed”? Bereik ik wel wie ik wil bereiken? Met webstatistieken krijg je meer inzicht in deze vragen en kun je zelf aan de slag.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie
Deze Dag aan de slag wordt georganiseerd voor collega’s bij de Rijksoverheid die een (externe) website beheren of er over moeten adviseren. Het is belangrijk dat je werkt met Piwik analytics, omdat een groot deel van de dag daarover gaat. De focus ligt daarbij op bestaande sites die al enige tijd (min. 1 jaar) op live staan.

Wanneer
Ntb

Waar
Den Haag en Utrecht (afhankelijk van de datum)

Kosten
€ 350,-

Studiebelasting
1 dag

Thema's
Het internet is voor veel Rijksorganisaties en projecten een uitgelezen plek om informatie te delen met hun doelgroepen. Een groeiend aantal collega’s heeft dan ook een website (al dan niet een platformsite) in zijn of haar beheer. Daarbij kunnen er vragen ontstaan over zaken als vindbaarheid en hoe bezoekerscijfers (via. PiWik) te interpreteren. Maar ook vraagstukken over het opstellen van een online strategie en hoe content te organiseren en aan te bieden. Tijdens deze Dag aan de slag gaan we in op aspecten als gebruikersonderzoek, online strategie, analyse van statistieken en welke keuzes je op basis van die statistieken kan maken ten aanzien van je content.

Docent
Experts vanuit de Rijksoverheid en het vak.

Bijzonderheden
De dag is praktijkgericht en het zelf (leren) doen staat dan ook centraal. Er is ruimte voor het inbrengen van eigen dilemma’s en voor het ontvangen van feedback van mede-cursisten op jouw website.

Na afloop van de training

  • Heb je bagage om de structuur van je eigen site kritisch te bekijken;
  • Kun je een aantal analyses zelf uitvoeren om je website te optimaliseren;
  • Ben je beter in staat om je website als een strategisch communicatiemiddel in te zetten.

Inschrijven
Je kunt je voor deze Dag aan de slag inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *