Dag aan de slag 'Adviseren is onderhandelen'

Over adviseren en samenwerken in een complexe omgeving

Als adviseur onderhandel je elke dag, soms heel bewust maar vaak ook onopgemerkt. De ene keer ben je verwachtingen aan het managen, zoek je samen met anderen naar een oplossing, stel je een advies op of werk je toe naar besluitvorming. Goed onderhandelen draait niet om zoveel mogelijk te winnen ten koste van de ander, maar om samen te zoeken naar mogelijkheden die voor beide partijen het meeste opleveren.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie
Voor communicatieprofessionals die in hun werk anderen adviseren: communicatieadviseurs, onderzoeksadviseurs, corporate adviseurs, speechschrijvers, woordvoerders.

Wanneer
Ntb

Kosten
€ 400,-

Waar
Den Haag

Studiebelasting
1 dag

Thema's
Communicatieprofessionals bewegen zich op een continu veranderend speelveld met de nodige onzekerheden en complexiteiten.
Succesvol opereren (met zowel interne als externe partijen) vraagt om een gedegen voorbereiding, de mogelijkheid om te kunnen sturen in moeilijke situaties en de vaardigheid om constructief toe te werken naar gezamenlijke oplossingen. Er kunnen namelijk verwachtingen en beelden ontstaan die niet goed op tafel komen, en die interventies nodig hebben om het proces te verbeteren. Aan de hand van de principes van het onderhandelen ben je in staat om effectiever je invloed uit te oefenen en leer je je zodanig voor te bereiden dat je knelpunten tijdig ziet aankomen. De inzichten helpen je om je op te stellen als een wendbare en creatieve adviseur, zonder in te leveren op stevigheid.

Bijzonderheden
Er is gelegenheid voor het aandragen van een onderwerp dat we tijdens de trainingsdag als oefenmateriaal gebruiken.

Na afloop van de training

  • Heb je geoefend met de zeven principes van het onderhandelen;
  • Heb je inzicht verkregen in sturingsmogelijkheden in een onderhandeling;
  • Kan je beter omgaan met 'lastige' situaties en gesprekspartners;
  • Heb je geleerd hoe tegenstellingen te overbruggen op basis van redelijkheid;
  • Ben je vaardiger geworden in het vinden van creatieve en gedragen oplossingen.

Inschrijven
Je kunt voor deze Dag aan de slag inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *