Dag aan de slag 'Filmen met je smartphone'

Eenvoudig een professionele film maken

Met je smartphone heb je een filmcamera in handen. Dat biedt mogelijkheden; voor vlogs en blogs, voor interne communicatie, of voor een kort statement van je bewindspersoon op werkbezoek, om te delen op social media. Tijdens deze korte training krijg je praktische tips om met je eigen smartphone eenvoudige maar professionele filmpjes te maken.

Deze training is alleen voor communicatieprofessionals die bij de Rijksoverheid werken. De Academie voor Overheidscommunicatie organiseert de training.

Voor wie
Voor communicatieprofessionals (persvoorlichters, adviseurs, redacteuren) bij de Rijksoverheid, die regelmatig zelf korte filmpjes (30 sec) willen maken voor o.a. sociale media.

Wanneer
Ntb

Locatie
Den Haag

Kosten
€ 300,-

Studiebelasting
1 dag

Bijzonderheden
Deelnemers moeten beschikken over een smartphone (bij voorkeur een Iphone). Het is handig om van tevoren iMovie op je iPhone of iPad te installeren. Je vindt dit montageprogramma in de AppStore. De trainingsdag komt tot stand in samenwerking met het Beeldcentrum van Dienst Publiek en Communicatie.

Thema’s
Onderwerpen die aan de orde komen zijn: storytelling, decoupage naar shots, een script maken, materiaal bewerken in Imovie, het toevoegen van muziek en het exporteren naar o.a. sociale media. Natuurlijk oefen je met je eigen smartphone en krijg je meteen feedback.

Na afloop van de training

  • weet je welke factoren een filmpje mooi en inhoudelijk interessant maken;
  • kun je professionele beeldopnames met goed geluid maken;
  • kun je materiaal monteren tot een aantrekkelijk filmpje met een korte, heldere boodschap;
  • weet je hoe je je filmpje deelt en publiceert via online kanalen;
  • weet je hoe je het geluid zo goed mogelijk registreert met behulp van een externe microfoon en krijg je advies welk type het meest geschikt is.

Docent
Han de Poorte, audiovisueel expert en docent.

Inschrijven
Je kunt je voor deze Dag aan de slag inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Inschrijfformulier cursusaanbod van de Academie voor Overheidscommunicatie

Leidinggevende *
Algemene Voorwaarden *
avg-nl

Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens

'Wij gebruiken je gegevens uit deze aanmelding voor de deelnemersadministratie, ze worden vernietigd als de training is afgelopen. Je naam wordt met medecursisten gedeeld..'

Waarom worden deze gegevens gevraagd?

'Wij gebruiken je gegevens, omdat wij anders niet in staat zijn om je voor de training aan te melden en (eventueel) een factuur te sturen. De aanmelding heeft de functie van overeenkomst.'

Op welke manier worden je gegevens verwerkt?

'Wij gebruiken je gegevens om in een overzicht van aanmeldingen voor academieactiviteiten te plaatsen. Alleen onze eigen medewerkers hebben toegang tot dit overzicht. Voor de activiteit kan een deelnemerslijst worden gegenereerd. Je naam wordt met medecursisten gedeeld.'

Hoelang bewaren wij je gegevens?

'Binnen een maand na de cursus worden de gegevens uit onze systemen verwijderd.'

Wat zijn je rechten?

Meer informatie over je rechten vind je op de pagina 'Privacy' (link opent in nieuw tabblad).

Akkoordverklaring *