Gereedschap voor gedragsverandering

Vrijwel alle mensen die zich bezig houden met overheidscommunicatie, hebben met hun communicatie direct of indirect invloed op het gedrag van hun doelgroepen. Maar het gedrag veranderen van mensen met behulp van communicatie is erg complex. Mensen zijn vaak irrationeel, maken veel keuzes onbewust en worden erg beïnvloed door hun sociale omgeving. Om hier goed op in te spelen is inzicht in het gedrag van de doelgroep en sociaal-wetenschappelijke kennis nodig.

'Gereedschap voor gedragsverandering' reikt gereedschap aan voor iedereen die met communicatie gedrag wil veranderen. De publicatie bevat tien praktische tips voor gedragsverandering die je meteen kan gebruiken, een overzicht van al het gereedschap dat je kan inzetten bij je communicatie en een instructie voor het gebruik van het Campagne Strategie Instrument (CASI) voor het ontwikkelen van een strategie.