Strak in de methode, flexibel in de inhoud

"Omdat de wereld om ons heen steeds sneller verandert, hebben we een flexibelere en snellere communicatieaanpak nodig". Dat is de overtuiging van emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap Betteke van Ruler. Volgens haar past de scrum heel goed in de huidige tijd. Inmiddels delen velen haar mening. Met de ontwikkeling van de 'reflectieve communicatiescrum' heeft zij een gevoelige snaar geraakt bij mensen in het communicatievak, ook binnen de Rijksoverheid. Wat is die scrum en wat betekent het voor de communicatieprofessional?

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van de kennismiddag “Scrummenderwijs, een alternatief voor het communicatieplan?” van de Academie voor Overheidscommunicatie op 15 juni  2014. Auteur is Gerdien Rinzema van de Academie voor Overheidscommunicatie.